Følelser fødes af tanker

Det er vores tanker omkring et emne der bestemmer, hvordan vi føler og har det.
Rene følelser er til stede i nuet og flygtige af natur.

Det er tankerne,de historier vi fortæller os selv, som holder liv i vores emotioner.

Det er vores tanker omkring emner, der får vores følelser op at køre, især når vi er i gang med de negative historier om os selv.

Emotioner er kroppens svar på tankerne.

Følelser er som regel hurtigt overstået

Vi har alle ansvar for vores egne følelser og tanker.

Hvis vi er i stand til at mærke og observere vores følelser rent, uden at tankerne kommer ind, så er følelsen som regel hurtigt overstået.

Når tankerne kommer ind, så gør de emotionen stærkere, og det gør tankerne stærkere og vi kommer ind i en selvforstærkende spiral, hvor det kan blive værre og værre.

Ej dine tanker og følelser, ej alt hvad der foregår inden i dig. Det er dit, og kun dit, og kun du kan vide, hvad præcist der foregår og hvad du føler og tænker. Ingen andre kan vide det, føle det eller tænke det.

Ingen andre kan få os til at føle noget, hvis vi ikke selv vil det.

Dette er et af de områder som Marshall Rosenberg arbejdede meget med i sin Ikke-voldelige kommunikation..

Ved at tage ansvar for vores egne følelser og tanker, holder vi op med at skyde skylden på andre, og vi står stærkere. Vi tager magten og kontrollen tilbage over os selv, og gør at andre ikke kan kan påvirke os og kontrollere os.

Det kræver selvfølgelig en del øvelse, og vi kan aldrig blive perfekte, så nogle gange falder man i. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men kan bruges som anledning til at undersøge sig selv og lære nye ting.