Mærk dig selv i nuet

Når de ydre forstyrrelser og input er væk, så kommer vi virkeligt til at mærke, hvad der sker indeni lige nu.

I går da jeg var inde og floate, brugte jeg de første 5-10 minutter på bare at komme tilstede i nuet. Fokuseret vejrtrækning, en bodyscan for at se, hvordan kroppen havde det og en tilstandsrapport på mig selv.

Meditation og bodyscan

Det kan kræve noget øvelse med meditation og mindfulness at forblive fokuseret. Mine tanker smuttede da også på langfart ind i mellem. Det er heldigvis helt i orden. En del af mindfulness-ideen er netop at acceptere hvad der sker, og så vende tilbage til det man var i gang med.

Da jeg endeligt var fuldt ud opmærksom og tilstede i min krop kunne jeg lægge mærke til alle spændingerne, ømhederne og hvor der var noget i spil.

Især lagde jeg mærke til mine skuldre, nakke og øvre ryg. Med min baggrund som massør genkendte jeg musklen som trapezius. Den var helt spændt op.

Jeg brugte noget tid på at trække vejret ind i musklen. Jeg forsøgte at komme i bedre kontakt med spændingen, og se om den ville give slip. Det ville den ikke helt. I stedet begyndte jeg at undersøge og spørge ind til, hvad den ville og hvad spændingens formål var.

Ny forståelse og indsigt

Det korte svar blev forsvar. Jeg brugte noget tid på at meditere og undersøge forsvaret. Hvad det er imod og hvorfor det er der.

Denne rumme-process er noget som jeg har lært og kender til igennem min uddannelse til ID Integral Coach, så den var oplagt at bruge. Hvis jeg ikke selv kunne finde svar, ville jeg bringe det op i min egen-coaching/terapi for at undersøge det nærmere. Det gør jeg især, hvis det er en længerevarende tilstand jeg tumler rundt med.

Dyb afslapning

Derefter, som afslapningen blev dybere og dybere, vendte jeg mine tanker mod en opgave jeg havde og fik som resultat en hel masse ideer og tanker. Min krop havde fortalt mig, hvad den havde brug for nu, så nu var der plads til at kunne brainstorme og udforske.

Hvad er det?

Når man floater ligger man i dejligt varmt saltvand, og alle ydre stimuli er væk. Det er stille og mørkt.

Vandet har en temperatur der gør det svært at mærke overgang mellem vand og luft.

Det giver dig følelse af vægtløshed og drømmetilstand.

Her er det muligt at komme fuldstændigt hjem til sig selv og mærke sin krop. Der er intet som forstyrrer i en time.

Dette er en unik chance for at blive fuldstændig opmærksom på og være tilstede i nuet.

Jeg tog klogere hjem

Alt i alt blev det til en meget produktiv times float:
  • Min krop gjorde mig opmærksom på, hvor jeg har brug for fokus og måske en massage.
  • Jeg fandt ud af, hvad der foregår i mig lige nu.
  • Mit sind og min kreativitet fik et kæmpe boost.
  • Jeg fik en times dyb afslapning fuldstændigt til mig selv og tilstede i nuet.

Jeg tog hjem med frisk bevidsthed omkring, hvad der foregår i mig lige nu, samt masser af produktive og gode idéer.

For de som ikke kender til floating, så kan du læse mere hos pause recovery studio (og nej, jeg er ikke blevet betalt for at skrive artiklen, det er bare mit favoritsted at floate. Jeg kan klart anbefale dem, hvis du er i Aarhus og har lyst til at prøve). Der er også masser af information på nettet på engelsk, hvis du søger på “floatation therapy”, “sensory deprivation”, “isolation tank”, “float studio”, “floating pod”, og lignende.