ID psykoterapi og coaching

Hvad er filosofien?

Integrativ og dynamisk

ID Lifecoaching og psykoterapi er en integrativ og dynamisk tilgang til mødet og samtalen med andre mennesker.
Dette betyder at processen ikke er reduceret til kun nogle få metoder, men at det er en syntese af flere forskellige humanistiske, eksistentielle, adfærdspsykologiske og kognitive teorier, metoder og traditioner.
Værktøjskassen består ikke kun af, hvad vi lærer i løbet af uddannelsen, men opfordrer til også at integrere redskaber, metoder og viden fra andre områder.

Identitet baseret

Et andet aspekt af ID er identitet.
Målet er at hjælpe med at opdage og afdække så mange lag og aspekter af vores menneskelige indentitet som muligt. Intentionen er at genfinde og udvikle vores naturlige Selv, at komme i kontakt med vores indre selv og følelser, og dermed fjerne de lag som vores omgivelser og baggrund dækker os med.
Ved at forbinde os med det dybe Selv, vores personlige sandhed, kan livet leves autentisk og med integritet, hvilket leder til dybere tilfredsstillelse og balance i livet.

Formålet er at

  • Hjælpe mennesker med at ændre holdningen til sig selv og andre, så de kan bedre se muligheder, realisme, have rummelighed, kærlighed og accept.

  • Hjælpe mennesker med at udvikle deres kompetencer til at tænke, føle og handle på måder der forbedrer livskvaliteten for dem selv og andre.

  • Hjælpe mennesker med at finde formålet for deres liv og finde den personlige betydning af de ting som sker for dem, hvilket hjælper med at give livet værdi og mening.

  • Hjælpe mennesker med at finde deres autentiske identitet og væren.

Kommunikation og relationer

Kommunikation er basis for alle relationer og forhold vi har med andre mennesker. Om det er kærligheden, arbejdet eller konflikten. Igennem vores interaktion med andre skaber vi fundamentet for vores relationer og om de skal være nærende eller drænende.

Læs mere

Stress og livsudfordringer

Når stress rammer, kan det være svært at få overblik over, hvilke ændringer er nødvendige. Sammen finder vi ud af, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig i din nuværende situation. Vi fokuserer på dine behov, og i fællesskab finder vi ind til, hvad der vil hjælpe dig mest lige nu.

Read More