når din besked igennem?

For at skabe sunde relationer med andre, er det nødvendigt at kunne kommunikere klart.

Kommunikation er basis for alle relationer
og de forhold vi har med andre mennesker.

Det gælder, om det er i kærligheden, på arbejdet eller under konflikten.

Igennem vores interaktion med andre, skaber vi fundamentet for vores relationer og om de skal være nærende eller drænende.

Fra mine tidligste år har kommunikation fascineret mig, om det var gennem lange danskstile i folkeskolen, dybe personlige samtaler med vennerne, filosofiske diskussioner på nettet, eller fra et ønske om at bedre forstå mennesker omkring mig og hvad der motiverer dem til at gøre som de gør.

Vi kommunikerer med både det, vi siger, og det vi gør – og med det, vi ikke siger og ikke gør.

– fra bogen Kommunikation i Praksis

Lige meget, hvad vi gør, så kommunikerer vi, også når vi synes vi ikke gør.

Alt vi kommunikerer bliver fortolket af modparten, alt afhængig af vores forhold, vores erfaringer og oplevelser, vores stress-niveau, vores forudindtagelser, vores humør, vores omgivelser osv.

Kommunikation fremmer ikke altid forståelsen, men forståelse fremmer altid kommunikationen.

– Uffe Thorsen, ID underviser

Det kan til tider gøre det til en udfordring at kommunikere. Jo mere historie der er mellem to der kommunikerer, jo mere forudindtaget kan vi blive omkring, hvad vi tror der bliver sagt.

Gennem terapi kan jeg hjælpe dig med dine kommunikationsudfordringer.

Vi kan arbejde på kommunikere mere tydeligt og klart. Samt at lære at se tingene fra et andet perspektiv og få dybere forståelse for, hvordan din kommunikation kan blive opfattet.

Klar kommunikation fremmer relationerne

God, tydelig og åben kommunikation er et af de vigtigste skridt der skal til for at få tingene til at glide når der er udfordringer i parforhold, familieforhold og andre relationer.

God kommunikation handler også om at kunne sige til og fra og at kunne lytte til egne behov og give udtryk for dem på en konstruktiv måde. Det handler ikke kun om at respektere modparten, men også at kunne respektere sig selv.

Som ID-psykoterapeut og lifecoach har jeg mange værktøjer, der kan bruges til at hjælpe dig med kommunikation og relationer.

Kontakt mig i dag for en uforpligtende samtale.