To Walk in Beauty er et indiansk udtryk. Det betyder at gå med Skaberen, at gå med livet, at gå med accepten. Hvor du er din essens lige her og nu og hvor du er autentisk og tro mod dig selv. Hvor du har renset alle de ting væk, der har spændt ben og har holdt dig tilbage fra at være dig selv. Der har holdt dig tilbage fra at bringe sjælen helt hjem. Hjem i din krop. Hjem hvor den hører til.

Der er altid en sorgprocess involveret, når der sker ændringer i livet. Det er lige meget om det er positive eller negative. De åbenlyse sorger, som når vi mister en kæreste vi holder meget af, et familiemedlem dør, børnene flytter hjemmefra. Der er en tristhed og en sorg i det. Men der er også en sorgproces over alle de positive ting. Over et stykke jord ryddet der bliver ryddet for fine blomster, så man kan så og plante noget nyt.

Vores moralske kompas, tilfredshed med livet og grænsesætning overfor andre er alt sammen afhængig af de værdier vi finder vigtigst. Når du først kender dine værdier kan du begynde at tage valg i overenstemmelse med dem. Når vi lever vores liv efter vores værdier, får vi en bedre livskvalitet. Vi bliver mere tilfredse, føler at livet har mere mening og formål, og vi bliver generelt mere glade og positive.

Når livet er svært og vi bliver bombarderet med negative eller skræmmende nyheder, så kan det være svært at holde gejsten oppe og mærke de gode ting i livet. Hvad gør jeg så, for at holde fast i livsgnisten? Hvad gør jeg, for at kunne se og fokusere på de positive ting der trods alt er i livet? Her kommer 7 tips til at holde gejsten ved lige, når frygt og bekymringer begynder at fylde for meget og tager over.

Hvor mange gange vågner vi ikke om om morgenen, de flygtige billeder fra drømmen smutter ud mellem vores fingre. Vi rækker ud efter mobilen og straks er drømmen væk. Tankerne kører omkring dagens gøremål, om de seneste nyheder og hvad vores venner deler i deres feed. Den selv-indsigt og forståelse, de beskeder drømmen havde til os forsvinder lige så snart vi tillader noget udefrakommende at distrahere os.

Disse ord kom til mig i morges som jeg vågnede og lyttede til den lille stemme som sagde jeg skulle tage dagbogen og skrive i stedet for at tjekke Facebook på telefonen. Uden alle forstyrrelserne har vi kun os selv. Vi kan ikke længere gemme os bag distraktionerne. Og vi bliver tvunget til at se på os selv som vi er. Det som dulmer og dræber vores tilstedeværelse.
Det gør os til ikke-levende.

Når de ydre forstyrrelser og input er væk, så kommer vi virkeligt til at mærke, hvad der sker indeni lige nu. Når man floater ligger man i dejligt varmt saltvand, og alle ydre stimuli er væk. Det er stille og mørkt. Her er det muligt at komme fuldstændigt hjem til sig selv og mærke sin krop. Der er intet som forstyrrer i en time. Dette er en unik chance for at blive fuldstændig opmærksom på og være tilstede i nuet.

Selvværd betyder at være tro mod sig selv og sine egne værdier. Det at tage sig selv alvorligt, at respektere sig selv og det man står for. Hvis vi ikke gør det, så er det meget svært for andre at respektere os og vores værdier og de vil gøre, hvad der passer dem. Mange af os har udfordringer med vores selvværd og selvtillid. Erfaringer fra livet har måske lært os, at vi ikke er lige så meget værd som andre.

Når vi tillader os, og tør være sårbare, så kommer vi nærmere vores autentiske selv. Det kan være et skræmmende sted at være og agere ud fra, netop fordi det er sårbart. Der er også en styrke i sårbarhed. En styrke som kommer fra accept og selvforståelse. Og med øvelse bliver det mindre og mindre farligt at vise sin sårbarhed. Med tiden kan vi lære at det ikke er farligt at være sårbar.

Ved du, hvad der virkeligt nærer dig? Hvad der skal til for at du får fyldt batterierne op? Hvilke behov det er som skal dækkes for, at du får masser af overskud? Hvis vi ikke finder og gør hvad der nærer os, så dræner vi langsomt batterierne. I værste fald kan vi ende med udbrændthed og stress. Ved at kigge på de ting som vi nyder at lave, som fylder os med glæde og energi, kan vi finde frem til de kvaliteter som nærer os.

Alt for ofte gentager diskussioner og skænderier sig selv, og vi får ikke noget ud af dem. Vi hører ikke modparten, og modparten hører ikke os. Nogle gange kan vi blive så fastlåst i vores opfattelser af andre mennesker og hvad det gør, at det gør konflikter meget besværlige at løse. Vi tolker på modparten i stedet for at se, hvad der faktisk bliver sagt og gjort. Ved at sætte os i den andens sted, kan konflikten løsnes.

Forskellige oplevelser og udfordringer kan forårsage kriser og deraf stress. Nogle gange bliver det bare for meget, og vi har brug for hjælp til at komme videre. Jeg kan hjælpe dig med at håndtere stress, overkomme stress eller komme på fode igen efter at have gået ned med stress.Jeg kan også hjælpe med kriser skabt af livets gang; dødsfald i familien, børn som flytter hjemmefra, arbejdsløshed, skilsmisse, og andre store livsomvæltninger.

Vi er mere end vi tror. Mere end vores krop, mere end vores følelser, mere end vores tanker. Der er en kerne i os, som altid er det samme, en essens som er vores basale jeg. Det er vigtigt at lære, at vi er mere end vores krop, vores følelser og vores tanker. For ved at lære den sandhed, kan vi distancere os fra det reaktive sted, og i stedet begynde at arbejde kreativt med disse sider i os selv. Hermed kan vi gøre vores følelser til  vores hjælpere, i stedet for at de bliver vores identitet.

Har du nogensinde lagt mærke til, at du opfører dig forskelligt og har forskellig personlighed afhængig af situation, omstændigheder og de mennesker du omgiver dig med? Måske bliver du barnlig eller kritisk? Vi består af en hel masse delpersonligheder, som skiftes til at tage over afhængig af situationen. Nogle gange tager de fuld kontrol, andre gange er de bare en stemme i hovedet, som let kan sættes tilside.

Det er vores tanker omkring et emne der bestemmer, hvordan vi føler og har det. Rene følelser er til stede i nuet og flygtige af natur. Hvis vi er i stand til at mærke og observere vores følelser rent, uden at tankerne kommer ind, så er følelsen som regel hurtigt overstået. Når tankerne kommer ind, så gør de emotionen stærkere, og det gør tankerne stærkere og vi kommer ind i en selvforstærkende spiral, hvor det kan blive værre og værre.

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor du faktisk ryger den smøg? Hvis vi ønsker virkeligt at ændre os selv og ændre uønskede vaner, bliver vi nødt til at forstå, hvad der rent faktisk foregår. Første skridt kan være at blive bevidst omkring dig selv og hvad der sker. At stoppe op lige i det øjeblik, hvor vi er i gang med at gentage vanen, og mærke efter. Bruge et par sekunder eller et halvt minut på at føle, sanse og opdage.