Tilbage midt i 10’erne var jeg på Eagleroad Kursus Center, til Mother Earth Calling. Et retræte for at forbinde sig med Moder Jord og vores egen essens. Det var en weekend med plads til fordybelse, forbindelse og nærvær med naturen og med ro og tid til at lytte til de subtile beskeder som blev mig givet.

Jeg sad i afslapning og meditation da jeg følte mig inspireret til at skrive. Det blev til følgende besked:

Beskeden fra Moder Jord

 

Solopgang. Moder Jord er ufattelig smuk

“At være mor er noget at det smukkeste du kan være. At bringe nyt liv ind til verdenen. Fødslen sker i tårer og smerte, men snart efter er den glemt som kærligheden fylder hjertet.

Sådan er det også med Jordens børn. Generationer er blevet født i smerte, og de giver smerte når jeg ser deres mangel på respekt for deres moder. De har glemt, hvor de kommer fra, hvad det var som fødte dem.

Men kærligheden består. Kærligheden er der på trods af al smerten, på trods af den lidelse, som mine elskede børn har påført mig.

Mit hjerte fyldes med stolthed hver gang jeg ser et barn vågne og åbne øjnene til den virkelighed som de lever i.

For hvert barn som vækkes bliver jeg helet en smule og smerten bliver mindre.

Gå ud i verdenen og væk mine børn. Om det bare er for et øjeblik.

Hvert sekund, hvor mine børn er vågne tæller. For har de først været vågne en gang, så ligger den viden dybt i dem, og smerten de påfører mig, selv når de sover, er det mindre.

Alle kan vågne ved kærlighed. Kærligheden heler alt. Det er gennem kærlighed og tilgivelse, gennem drømme og intentioner, at mine elskede børn går fra sovende til vågen.

Jeg elsker alle mine børn, lige meget hvad de har gjort og lige meget om de påfører mig smerte.

Alle er elsket ubetinget.”

Naturens indsigter

Beskeden beroligede mig og var, hvad jeg havde brug for på det tidspunkt. Flere af mine med-kursister fandt beskeden berigende og støttende.

Når vi giver os selv tid og ro, når vi giver slip på dagligdagens jag og stress, så kan de smukkeste beskeder komme vores vej. En fugl kan inspirere os til at tænke på en ny måde, et mønster i skyerne give os inspiration til at skabe og kreere nyt, en blomst kan få os til at stoppe op og mindes et helende øjeblik.

Det gælder om at give sig selv plads og tid til at forbinde sig med alt det som er omkring en, give sig selv stilhed til at lytte. Lytte til de beskeder som kommer inderst inde fra.

Dette er en del af naturspiritualiteten. At kunne forbinde sig med det som er større, tage inspiration fra naturen, fra Moder Jord og lytte til de impulser som dukker op. På en sund og positiv måde.

Naturspirituel psykoterapi

Denne forbindelse og ro bruger jeg også i terapien med mine klienter. Det kan være på en gåtur i naturen, gennem en trommerejse, eller det kan være gennem meditation. Hermed hjælper jeg mine klienter til at forbinde sig til deres egen dybere visdom og ressourcer. Jeg giver mine klienter de redskaber der skal til, for at de selv kan finde svar.

I naturspirituel psykoterapi indrager jeg forskellige metoder og tilgange til terapien, men alle med inspiration fra og basis i den spiritualitet der er forbundet til Moder Jord. Shamanistiske metoder, naturens cyklus som inspiration og vejledning, samt dyb forbundethed med alt som er, kombineres med traditionel ID Psykoterapi.