Psykoterapi
Og Trommen

Trommen er et kraftfuldt redskab med mange anvendelsesmuligheder, også i psykoterapien.

Som naturspirituel psykoterapeut bruger jeg gerne trommen til afslapning, integration og transpersonlige oplevelser.

Som terapeut bruger jeg de redskaber og den viden jeg har til rådighed. I mange år har jeg arbejdet shamanistisk og en af min første kærlighed er helt sikkert trommen. Fra første gang jeg tog på en trommerejse og dagen efter lavede min første tromme, har trommen altid haft en speciel plads i mit hjerte. I mit arbejde med naturspirituel psykoterapi bliver trommen et naturligt tilbud til mine klienter.

Trommen i naturspiritualiteten

Trommen har en vigtig rolle i det shamanistiske arbejde. Når man holder en rytme på omkring 220 bpm så stimulerer trommen hjernebølgerne, på samme måde som dyb meditation, chanting, breathwork og gong-bade kan.

Dette kan bringe lytteren ind i en udvidet bevidsthedstilstand. Fra en udvidet bevidsthedstilstand kan du få spirituelle og transpersonlige oplevelser. Du kan opnå dybe indsigter og forståelser, åbne op for adgangen til din sjæl og det som er højere end dig selv.

Trommerejser

I shamanismen er tanken at din sjæl eller bevidsthed rejser ud i en alternativ virkelighed. Enten i denne verden eller i andre verdner, og her kan du møde vejledere, åndefæller, kraftdyr, forfædre og andre som kan støtte og hjælpe dig med det du går og tumler med. Du kan rejse ud og hente tabt kraft hjem igen, blive helet og få svar på de store spørgsmål som fylder.

Pia, 2010

 

Hvad kan trommen bruges til i psykoterapi?

Jeg inkluderer trommen i terapien på forskellige måder, tilpasset min klient og afhængig af de behov og ønsker min klient har.

Psykoterapi og tromme

Nogle gange bliver klienter inviteret og guidet på trommerejser. Her kan klienten selv kan tage kontakt til åndefæller og finde svar på de spørgsmål der fylder. Det kan fx være at komme i kontakt med ressourcer der vil støtte deres forandringsprocess. For at få vejledning omkring hvilke konsekvenser og muligheder et valg giver. Eller simpelthen for at styrke kontakten til deres personlige kraft og styrke.

Andre gange bruger jeg trommen som en måde for min klient at opnå dyb afslapning. Her kan klienten svæve hen og nyde trommens rytme, og følelsen af trommens vibrationer i kroppen. Det beroliger nervesystemet, og giver mulighed for at integrere oplevelserne og indsigterne i terapien. Eller så giver trommen en mulighed for at oplade og få lidt energi før klienten skal ud af døren igen.

I forbindelse med Stone Medicine – ceremoniel kropsbehandling med varme og kolde sten – bruger jeg ofte trommen. Det gør oplevelsen og effekterne endnu dybere og stærkere.

Der har også været situationer, hvor jeg har rejst ud via trommens rytme på vegne af min klient. Klienten ligger og slapper af ved siden af mig. Imens får jeg en oplevelse der kun kan beskrives som at jeg udfører en sjælehentning eller bringer kraft hjem til klienten. Objektivt kan jeg ikke vide hvad der sker, det er mit subjektive indtryk. Jeg ved i al fald, at mine klienter sætter stor pris på trommen, og tager hjem med meget mere end man udmiddelbart skulle tro.

Skal du prøve?

Trommerejser kan være en del af et længere forløb, eller være fokus for terapien. Altså, du bliver guidet på en trommerejse, og så snakker vi terapeutisk om den bagefter.

Det samme gælder de andre måder som trommen kan bruges på.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan trommen og de shamanistiske metoder kan bruges i psykoterapi, eller vil du høre mere. Så kontakt mig gerne.