Tak for Året

Fyldt med udfordringer, kraft og livsglæde.
Fyldt med vækst, styrke og drømme.

Et godt år. Tak.

 

2022 har på mange måder været et utroligt dejligt år. Det har til tider været utroligt hårdt, men jeg har aldrig haft det bedre end jeg har nu.

Jeg vil gerne sige tak til de betydningsfulde mennesker i mit liv, familie og venner. Til mine undervisere og mine medstuderende, mine kollegaer, og endelig til de klienter som har kommet indenfor min dør.

I har alle sammen været med til at gøre dette år til et helt forunderligt år, fyldt med vækst, gode oplevelser og masser af skønne udfordringer.

Der blev trukket tænder ud

I begyndelsen af året var jeg ved at drukne i overført betydning. Der var nogle private ting som virkeligt trak tænder ud for mig. Både i min egen fortid samt min nutid.

Jeg begyndte at skrive på en bog som jeg blev nødt til at give en pause efter godt 28.500 ord, fordi det var en meget hård proces. Den ligger og venter og skal nok blive skrevet når jeg er klar.

Putins invasion af Ukraine tog mig direkte tilbage på besøg til den kolde krigs følelser og frygte som jeg kender så godt fra mine teenage år.

Naturen heler

I løbet af marts begyndte jeg at tage billeder fra mine daglige morgenture. Noget som tilføjer endnu mere dybde til min forbindelse til naturen. Her lærer jeg at se skønheden og naturens undere, selv når det er mudret og gråt. Mange har udtrykt taknemmelighed for de billeder jeg deler, så det fortsætter jeg med.

Det betyd, at i slutningen af april smed jeg håndklædet i ringen, og skar alt det fra som var for drænende. Et Mother Earth Calling retreat på Eagleroad gav mig fokus og energien tilbage.

Jeg elsker at være psykoterapeut

I maj og juni tilbød jeg gratis terapi-sessioner og opdagede, hvor meget jeg føler mig hjemme som psykoterapeut. Det fylder mig med glæde og dyb mening. Det er dybt betydningsfyldt og giver mig så meget igen.

Til midsommer tog jeg på min første udesidning (nattevandring hvis vi skal være tekniske), helt alene i skoven. Det blev en nat som gave dybe forståelser, indsigter og et kald.

Sommerferien var en dejlig tur til Frankrig med god mad og varme, samt en traumatisk oplevelse i havet. Godt at jeg er på uddannelse til psykoterapeut, så mine kompetente undervisere kunne hjælpe med forløsningen.

Udesidningen kalder

August så mig facilitere en udesidning for en håndfuld venner, noget som gik over al forventning og var så givende og fyldt med mening. Kaldet blev stærkere. Jeg er klar til at holde rum og ceremoni for andre der vil på udesidning.

Det var også i slutningen af august at jeg sammen med en anden frivillig faciliterede en partner selvhjælpsgruppe hos CSM – et forløb der varede indtil december.

Drømmen om jurten

Den første weekend i september var jeg med på Danmarks Outdoor Festival i Silkeborg, hvor jeg opdagede at jeg sagtens kan snakke med fremmede og sælge noget jeg selv drømmer om. Det var så givende at hjælpe til på Eagleroad’s stand at jeg med det samme meldte mig som frivillig til næste års outdoor festival. Drømmen om en jurt voksede sig stærkere og stærkere.

I november deltog jeg i min første Breathwork. Det blev en meget kraftfuld og interessant oplevelse. Der var dyb heling involveret. Ikke bare af mig selv, men også af de traumer mine forfædre bar. Beskeden var meget tydelig. Jeg heler sår og traumer som er gået igennem generationer.

Chok-traume terapi er dybt interessant

Efteråret lærte min uddannelse mig om chok-traume. De tre moduler er nok de bedste jeg har haft på ID indtil videre. Det er et felt som jeg brænder for og som virkeligt interesserer mig. Jeg fik også ganske godt gang i min forretning med betalende øveklienter, noget som har givet mig blod på tanden.

Ud over at assistere på det Shamaniske Årsforløb på Eagleroad, blev jeg også selv facilitator af vinter solhvervsfejringen. Jeg stod for trommerejse for 11 andre deltagere, og en ven stod for bålspring. Det blev også en stor succes, hvor vi har snakket om at gøre det til en tilbagevendende begivenhed ved årstidsfejringerne.

Et par gange i løbet af året har jeg fået æren at være Firekeeper til svedehytter. Ilden og bålet væsen giver mig en følelse af forbindelse. Igen føles det meningsfyldt.

Frygten blev set i øjnene

Endelig gennemgik jeg en angstfyldt og skræmmende proces i forbindelse med bestillingen af jurten. Jeg nåede at gå i frys og hypo-arousal i en uge, jeg så min angst i øjnene og tog staven i hånden. Kraften rejste sig og jeg blev i stand til at tage de næste skridt fremad. En hård men utrolig livgivende udvikling.

Året 2022 er kendetegnet med vækst, styrke, livsglæde og det at blomstre og lyse op. Mere og mere finder jeg mine rødder, min plads i flokken og mit kald. Året er kendetegnet ved, at jeg endelig er på vej ud i lyset og står ved den jeg er og det jeg kan. Det shamanistiske aspekt bliver en del af mit virke.

Jeg sidder her og skriver som mørket sænker sig og fyrværkeriet brager rundt omkring.

Det nye år venter

Det nye år venter på mig. Fyldt med muligheder. Fyldt med løfter og gode ting som venter. Jeg sidder her i dyb tillid og ro til det år som kommer. Jeg glæder mig helt vildt. Det år som kommer bliver en vild rejse. Totalt angstprovokerende, totalt glædesfyldt, totalt livgivende.

Jeg glæder mig til 2023

Jeg takker dybt fra hjertet for 2022.

Tak for at læse med, tak for at være her, tak for det som har været.

År og Fred.

Kærligst Pia