Find din næring

Hvordan får du dine batterier opladet?

Hvad bringer dig energi, ny inspiration og velvære?
Hvor tager du hen, for at kunne igen?
Hvem er du sammen med?
Hvad gør du for dig selv?

Ved du, hvad der virkeligt nærer dig? Hvad der skal til for at du får fyldt batterierne op? Hvilke behov det er som skal dækkes for, at du får masser af overskud?

Hvis vi ikke finder og gør hvad der nærer os, så dræner vi langsomt batterierne. I værste fald kan vi ende med udbrændthed og stress.

Ved at kigge på de ting som vi nyder at lave, som fylder os med glæde og energi, kan vi finde frem til de kvaliteter som nærer os. Ofte er der flere lag ovenpå og det kan kræve noget detektivarbejde at komme helt i bund og finde den grund-kvalitet det drejer sig om.

Undgå udbrændthed ved at nære dig selv

Undersøg og observer

Du kan selv gå i gang med detektiv arbejdet. Find en ting som du nyder, som får dig til at smile og spørg dig selv, “Hvad giver det mig at gøre x?” Når du har svaret “y”, så tak dig selv for at få det. Derefter kan du spørge dig selv, “Når jeg har y, hvad giver det mig så?” og igen vente på at høre svaret og takke selvet for det. På et tidspunkt kan du ikke komme dybere ned, der er ikke flere svar, eller du får det samme svar i forskellige versioner.

Gentag igen med en anden ting som du nyder. Dyk ned i det, find den mest basale kvalitet der ligger der. Gentag flere gange og se, hvad svarene bliver. Ofte vil det være noget af det samme, fx. ro, essens, formål, kærlighed, lys eller noget i den retning. Disse endelige svar er hvad der virkeligt nærer dig.

Gentag og gå dybere

Nogle gange er det kun et par lag før du kommer til svaret, andre gange kan der være flere lag. Der kan også være flere forskellige ting som nærer. Jeg finder at, hvad der er vigtigst kan skifte fra gang til gang baseret på, hvilke behov bliver mindst fyldt.

Det næste skridt er så at gå den anden vej. Hvis du fx ved at ro er det som nærer dig mest, så kan du begynde at finde alle de forskellige måder du kan finde ro på i din dagligdag. En gåtur i skoven, meditation, stilhed om natten, fordybelse osv.

Derefter er det bare et spørgsmål om at få ladet batterierne op, så energien og overskuddet kommer tilbage. Hvis ikke omstændigheder dræner dig hurtigere end du har mulighed for at oplade.