Drømmetydning kan være en stor del af psykoterapien. Ofte er drømme beskeder fra vores underbevidsthed. De kommer for at gøre os opmærksomme på hvad der rører sig i vores indre, og hjælpe os med at forstå det. For mig som terapeut er det mit job at hjælpe min klient til at forstå sit eget drømmesprog, da kultur, erfaring og spiritualitet gør at to personer aldrig vil få ens budskab fra samme drøm. Jeg arbejder med tre typer af drømme; dagsrest, psykologisk og spirituelle drømme.

Stone Medicine er en naturspirituel behandlingsform baseret på gamle indianske traditioner. Ved hjælp af varme og kolde sten og ceremoni, bliver det en behandling for krop og sjæl, hjerte og sind. Stone Medicine er meget mere end bare en hotstone massage. Det er et komplet behandlingssystem; fysisk, følelsesmæssigt og spirituelt. Stone Medicine stammer fra ældgamle indianske healing metoder og traditioner.

Når vi giver os selv tid og ro, når vi giver slip på dagligdagens jag og stress, så kan de smukkeste beskeder komme vores vej. En fugl kan inspirere os til at tænke på en ny måde, et mønster i skyerne give os inspiration til at skabe og kreere nyt, en blomst kan få os til at stoppe op og mindes et helende øjeblik. Denne tekst er en besked fra Moder Jord.

At kigge tilbage på min rejse, på den person som jeg var og den jeg er blevet til, er rørende. Jeg kommer i kontakt med sorg og tristhed over alt det, som jeg har oplevet for at nå hertil i dag. Jeg kommer i kontakt med dyb taknemmelighed for alle de ressourcer jeg har, og den vej der åbnede sig for mig.

For at skabe varig og ønsket forandring i vores liv er det nødvendigt at gå igennem adskillige skridt og arbejde med mange områder. Det er ikke nok at få øje på, hvad det er vi gerne vil forandre i livet. Det er også nødvendigt at vide, hvordan vi kan forandre det, at udvikle kompetencerne, at håndtere vores angst og modstand, at acceptere at vi kan fejle og meget mere.

Trommen er et kraftfuldt redskab med mange anvendelsesmuligheder, også i psykoterapien. Som naturspirituel psykoterapeut bruger jeg gerne trommen til afslapning, integration og transpersonlige oplevelser.

Når vi udsættes for traumer, chok og svære oplevelser kan vi miste et stykke af sjælen. En del af os bliver tilbage, enten fanget i den svære situation, eller flygtet til et mere trygt og sikkert sted. Symptomerne på sjæletab inkluderer depression, dissociation, apati, udfordringer med immunsystemet, at føle sig ved siden af sig selv, forskellige afhængigheder, og hukommelseshuller. Disse symptomer minder meget om de symptomer der viser sig efter forskellige traumatiske oplevelser, tilknytningsproblemer i barndommen, omsorgssvigt, og misbrug.

Jeg vil gerne sige tak til de betydningsfulde mennesker i mit liv. Til mine undervisere, mine medstuderende, mine kollegaer, og endelig til mine gode klienter.

To Walk in Beauty er et indiansk udtryk. Det betyder at gå med Skaberen, at gå med livet, at gå med accepten. Hvor du er din essens lige her og nu og hvor du er autentisk og tro mod dig selv. Hvor du har renset alle de ting væk, der har spændt ben og har holdt dig tilbage fra at være dig selv. Der har holdt dig tilbage fra at bringe sjælen helt hjem. Hjem i din krop. Hjem hvor den hører til.

Der er altid en sorgprocess involveret, når der sker ændringer i livet. Det er lige meget om det er positive eller negative. De åbenlyse sorger, som når vi mister en kæreste vi holder meget af, et familiemedlem dør, børnene flytter hjemmefra. Der er en tristhed og en sorg i det. Men der er også en sorgproces over alle de positive ting. Over et stykke jord ryddet der bliver ryddet for fine blomster, så man kan så og plante noget nyt.

Vores moralske kompas, tilfredshed med livet og grænsesætning overfor andre er alt sammen afhængig af de værdier vi finder vigtigst. Når du først kender dine værdier kan du begynde at tage valg i overenstemmelse med dem. Når vi lever vores liv efter vores værdier, får vi en bedre livskvalitet. Vi bliver mere tilfredse, føler at livet har mere mening og formål, og vi bliver generelt mere glade og positive.

Når livet er svært og vi bliver bombarderet med negative eller skræmmende nyheder, så kan det være svært at holde gejsten oppe og mærke de gode ting i livet. Hvad gør jeg så, for at holde fast i livsgnisten? Hvad gør jeg, for at kunne se og fokusere på de positive ting der trods alt er i livet? Her kommer 7 tips til at holde gejsten ved lige, når frygt og bekymringer begynder at fylde for meget og tager over.

Hvor mange gange vågner vi ikke om om morgenen, de flygtige billeder fra drømmen smutter ud mellem vores fingre. Vi rækker ud efter mobilen og straks er drømmen væk. Tankerne kører omkring dagens gøremål, om de seneste nyheder og hvad vores venner deler i deres feed. Den selv-indsigt og forståelse, de beskeder drømmen havde til os forsvinder lige så snart vi tillader noget udefrakommende at distrahere os.

Disse ord kom til mig i morges som jeg vågnede og lyttede til den lille stemme som sagde jeg skulle tage dagbogen og skrive i stedet for at tjekke Facebook på telefonen. Uden alle forstyrrelserne har vi kun os selv. Vi kan ikke længere gemme os bag distraktionerne. Og vi bliver tvunget til at se på os selv som vi er. Det som dulmer og dræber vores tilstedeværelse.
Det gør os til ikke-levende.

Når de ydre forstyrrelser og input er væk, så kommer vi virkeligt til at mærke, hvad der sker indeni lige nu. Når man floater ligger man i dejligt varmt saltvand, og alle ydre stimuli er væk. Det er stille og mørkt. Her er det muligt at komme fuldstændigt hjem til sig selv og mærke sin krop. Der er intet som forstyrrer i en time. Dette er en unik chance for at blive fuldstændig opmærksom på og være tilstede i nuet.

Selvværd betyder at være tro mod sig selv og sine egne værdier. Det at tage sig selv alvorligt, at respektere sig selv og det man står for. Hvis vi ikke gør det, så er det meget svært for andre at respektere os og vores værdier og de vil gøre, hvad der passer dem. Mange af os har udfordringer med vores selvværd og selvtillid. Erfaringer fra livet har måske lært os, at vi ikke er lige så meget værd som andre.

Når vi tillader os, og tør være sårbare, så kommer vi nærmere vores autentiske selv. Det kan være et skræmmende sted at være og agere ud fra, netop fordi det er sårbart. Der er også en styrke i sårbarhed. En styrke som kommer fra accept og selvforståelse. Og med øvelse bliver det mindre og mindre farligt at vise sin sårbarhed. Med tiden kan vi lære at det ikke er farligt at være sårbar.

Ved du, hvad der virkeligt nærer dig? Hvad der skal til for at du får fyldt batterierne op? Hvilke behov det er som skal dækkes for, at du får masser af overskud? Hvis vi ikke finder og gør hvad der nærer os, så dræner vi langsomt batterierne. I værste fald kan vi ende med udbrændthed og stress. Ved at kigge på de ting som vi nyder at lave, som fylder os med glæde og energi, kan vi finde frem til de kvaliteter som nærer os.

Alt for ofte gentager diskussioner og skænderier sig selv, og vi får ikke noget ud af dem. Vi hører ikke modparten, og modparten hører ikke os. Nogle gange kan vi blive så fastlåst i vores opfattelser af andre mennesker og hvad det gør, at det gør konflikter meget besværlige at løse. Vi tolker på modparten i stedet for at se, hvad der faktisk bliver sagt og gjort. Ved at sætte os i den andens sted, kan konflikten løsnes.